Flashmob la Chișinău. O mască gigant a fost desenată în PMAN

  • 11 Octombrie 2020 19:50
Flashmob la Chișinău. O mască gigant a fost desenată în PMAN

O mască de aproape 50 de metri lungime și 20 lățime a fost desenată astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Voluntarii își doresc, astfel, să le reamintească oamenilor cât de important este ca, în această perioadă, să purtăm cu toții masca de protecție. Și nu în... buzunar, ci pe față, acoperind gura și nasul, informeaă TVRMOLDOVA.MD.

Potrivit sursei citate,  având în vedere numărul în continuă creștere de infectări cu SARS-COV-2, masca ar trebui să fie un element nelipsit în noua realitate pe care o traversăm. Cu toate acestea, mai sunt locuitori ai Republicii Moldova care uită de ea sau o poartă incorect. Tocmai de aceea, mai mulți tineri voluntari s-au strâns astăzi în centrul orașului Chișinău pentru a desena o mască gigant.


STELIANA RUDCO, coordonator voluntari, Inițiativa "Oameni pentru oameni": „Să motivăm persoanele să se protejeze pe timp de pandemie. Este un mesaj strigător, fiindcă știm cât e de mare numărul de infectați, încercăm să prezentăm cum se poartă corect masca, am desenat ochii, obrajii. Masca se poartă pe nas, nu sub nas.”

ECATERINA NEMERENCO, coordonator, Inițiativa "Oameni pentru oameni": „În cadrul săptămânii voluntarilor noi încercăm să îmbrăcăm Chișinăul cu o mască, probabil cea mai mare mască care a fost vreo dată desenată în Chișinău și nedorim să sensibilizăm oamenii la acțiunea de a purta corect masca.”

Excelența Sa ULDIS MIKUTS, ambasador al Letoniei în Republica Moldova: „Mergând prin oraș și observând oamenii, cred că e foarte important, în fiecare zi, să reamintim oamenilor să respecte distanța, să poarte masca și să se spele pe mâini. Acestea sunt lucrurile elementare care trebuie observate, în această perioadă de pandemie.”

Flashmobul de astăzi a fost organizat în cadrul Săptămânii naționale a voluntariatului și este parte a proiectului Împreună împotriva Covid-19, implementat în parteneriat cu mai multe asociații neguvernamentale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău