Flashmob în fața Guvernului pentru a atrage atenția autorităților la problema accesului elevilor la educația online

  • 01 Iunie 2020 15:12
Flashmob în fața Guvernului pentru a atrage atenția autorităților la problema accesului elevilor la educația online

Reprezentanții organizației de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS Youth) au desfășurat luni un flashmob în fața Guvernului pentru a atrage atenția autorităților la problema accesului elevilor din R. Moldova la educația online.

Potrivit agenției INFOTAG, la acțiune au participat vreo 10 tineri, câțiva deputați ai partidului și elevi.

Secretarul general al a PAS Youth, Victor Spînu, a declarat că, în prezent, 40% din familiile din mediul rural nu au calculator sau tehnică similară pentru acces la internet. Același lucru se referă și la 20% din elevii școlilor și 10% din elevii școlilor profesionale. Potrivit lui, "peste 200 de școli din Republica Moldova nu sunt echipate în măsură corespunzătoare cu calculatoare, iar mulți profesori nu au cunoștințe suficiente pentru a organiza procesul educațional online".

"Toate acestea, pe fundalul pandemiei și trecerii la învățarea de la distanță, duc la limitarea dreptului fundamental la educație pentru mii de elevi din întreaga republică", s-a indignat activistul.

Deputatul PAS, Radu Marian, a menționat că scopul acțiunii este de a atrage atenția autorităților asupra necesității de a aloca cât mai mulți bani pentru a asigura elevii cu calculatoare și acces la internet.

"Acum vorbim despre aproape 250 de mii de copii, care nu pot avea acces la educație, informație și aceasta le va dăuna viitorului lor. În acest an, examene nu sunt organizate, iar banii economisiți în acest sens ar putea fi folosiți pentru a rezolva problema", a spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău