Proiectul privind modificarea Constituției, respins în a doua lectură

  • 18 Octombrie 2018 11:06
Proiectul privind modificarea Constituției, respins în a doua lectură

Proiectul de modificare a Constituției, propus de majoritatea parlamentară a obținut doar 54 de voturi în lectura a doua, din 67 necesare, astfel fiind respins.

Proiectul nu a fost susținut de opoziție, inclusiv de partidele de dreapta PL și PLDM care nu au votat proiectul. Ultimele două au cerut ca să fie modificat și Art. 13 din Constituție, privind denumirea limbii de stat.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a reiterat că PDM va propune organizarea unui referendum privind modificarea Constituției în vederea integrării europene.

Socialiștii au anunțat că își vor exprima poziția referitor la inițiativa de referendum după ce vor consulta legislația, dar și opinia președintelui Igor Dodon. Totuși, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrâncea și-a exprimat încrederea că în cazul unui astfel de referendum, majoritatea cetățenilor va vota împotriva modificării Constituții privind integrarea eurpeană.

Amintim că proiectul viza includerea unor prevederi, dar și a unui articol nou în Constituție care să stabilească faptul că integrarea europeană este obiectivul strategic de dezvoltare a Republicii Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău