Instituirea unui nou Guvern în frunte cu Natalia Gavriliță nu a fost susținută în Parlament

  • 11 Februarie 2021 15:59
Instituirea unui nou Guvern în frunte cu Natalia Gavriliță nu a fost susținută în Parlament

Parlamentul nu a susținut Guvernul propus de Natalia Gavriliță, care solicitase să nu fie votată, pentru a fi declanșate alegeri parlamentare anticipate. Niciun deputat nu a votat pentru Cabinetul de Miniștri și programul propus de Natalia Gavriliță.

Parlamentul a examinat timp de mai multe ore învestirea Guvernului în frunte cu Natalia Gavriliță, care însă, a îndemnat deputații să nu o voteze, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate. Discuțiile au degenerat în replici între deputații socialiști și cei ai PAS și membrii desemnați ai Guvernului. Între timp, liderul Partidului Socialiștilor, fostul președinte Igor Dodon, a și înaintat un alt candidat la funcția de prim-ministru și a declarat că formațiunea sa nu va susține Guvernul propus de Maia Sandu.

Din start, mai mulți deputați au calificat exercițiul de astăzi drept ”circ”. Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul Șor a părăsit ședința Parlamentului, iar deputații Platformei DA au asistat la dezbateri, dar nu au intervenit în discuții.

Premierul desemnat Natalia Gavriliță a adus critici dure la adresa actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta interesele cetățenilor și a amintit despre victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale și așteptările cetățenilor pentru realizarea programului său.

Amintim că Guvernul Chicu a demisionat la 23 decembrie. Președintele Maia Sandu a desemnat-o la 27 ianuarie pe Natalia Gavriliță la funcția de premier. Parlamentul trebuie să voteze un nou Guvern în decurs de 45 de zile de la acea dată, în caz contrar va fi dizolvat și vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău