Încă 87 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în R.Moldova

  • 14 Aprilie 2020 17:14
Încă 87 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în R.Moldova

87 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Rep. Moldova în ultimele 24 de ore, după procesarea în condiții de laborator a 465 de teste. Dintre acestea, un caz este import din Federația Rusă, restul fiind cu transmitere locală, a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu după ședința de la Centrul Unic de Comandă.

Astfel, astăzi au fost confirmate 16 cazuri în Chișinău, 12 - în stânga Nistrului, 11 - în Soroca, 8 - în Căușeni, câte 5 - în Fălești și Glodeni, 4 - în Cahul. 

Ea a precizat că, în total, până acum 1799 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în condiții de laborator. Totodată, în acest număr nu au fost incluse cele 135 de persoane cu forme ușoare de COVID-19 care sunt tratate la domiciliu.

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat la rândul său, că în prezent peste 15 mii de persoane care au revenit de peste hotare se află în regim de autoizolare la domiciliu. Totodată, el a informat că la sfârșitul acestei săptămâni urmează să ajungă din China un lot de 53 de tone cu echipamente de protecție pentru angajații din sistemul medical.

Igor Dodon a mai spus că în ultimele zile tot mai multe persoane se înregistrează ca șomeri la agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă. Din numărul total de 21 de mii de șomeri, doar 3812 s-au înregistrat în ultimele zile, a adăugat Igor Dodon. Totodată, potrivit lui Igor Dodon, a crescut numărul celor care au procurat polițe de asigurare medicală. Astfel, doar în luna aprilie au cumpărat poliție 2100 de persoane.

Amintim că cetățenii moldoveni care revin de peste hotare sunt obligați în termen de 72 de ore să procure polița de asigurare medicală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău