Guvernatorul BNM Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia

  • 20 Noiembrie 2018 12:11
Guvernatorul BNM Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și-a anunțat astăzi demisia, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat obiectivele strategice ale BNM pentru următorii trei ani.

Sergiu Cioclea a anunțat că a depus cererea privind încetarea deținerii funcției de guvernator din 30 noiembrie. El a precizat că a luat această decizie din motive de ordin privat. „Am luat această decizie dificilă, condus de considerente personale”, a declarat Sergiu Cioclea într-un briefing.

Sergiu Cioclea a menționat că a realizat toate scopurile pe care și le-a propus atunci când a preluat funcția de guvernator al Băncii Naționale. „Mi-am fixat să lucrez la BNM atât timp cât va fi necesar pentru consolidarea sistemului bancar și pentru a scoate sistemul financiar din criză. Alt punct important a fost ca reformele să treacă punctul de neîntoarcere. Consider că această etapă a fost trecută în octombrie 2018, după ce a fost vândut pachetul de referință la MAIB, dar și după ce au fost adoptate ultimele legi elaborate de BNM și planul de schimbare legislativă a fost complet realizat”.

Sergiu Cioclea a fost numit guvernator în martie 2016, după ce predecesorul său, Dorin Drăguțanu, demisionase în septembrie 2015, în contextul scandalului legat de devalizările bancare de proporții din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău