CSS recomandă instituirea stării de urgență pentru două săptămâni

  • 13 Martie 2021 18:51
CSS recomandă instituirea stării de urgență pentru două săptămâni

CSS și Președinția recomandă instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„Pornind de la situația tot mai gravă în sănătate am avut o ședință extinsă. Prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și decese”, a declarat președintele. 

Guvernul are la dispoziție trei zile pentru a face o listă a restricțiilor și măsurilor de compensare a pierderilor.

Se recomandă accelerarea campaniei de vaccinare și trecerea la etapa a doua, extinderea capacității de testare, compensarea pierderilor pantentarilor cu cel puțin 1000 de lei pe săptămână. 

„În fiecare zi pierdem oameni dragi, săptămânal mor oameni, un număr de persoane echivalent cu prăbușirea unui avion”, a declarat Maia Sandu. 

Ea a afrmat că opiniile celor implicați în discuții au fost variate. „Statul nu poate sta cu capul în nisip în timp ce situația devine tot mai gravă”, a spus președintele.

Maia Sandu recomandă Executivului numirea de urgență a secretarilor de stat, inclusiv la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numirea conducerii ANSP și schimbarea componenței Comisiei Naționale de sănătate publică cu introducerea specialiștilor epidemiologi.

„Considerăm necesar crearea unui registru electronic online a programărilor la vaccinare”, a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că CSS s-a întrunit astăzi în ședință, principalul subiect fiind situația pandemică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău