Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing, aprinsă din nou fără spectatori din cauza Covid-19

  • 17 Octombrie 2021 09:17
Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing, aprinsă din nou fără spectatori din cauza Covid-19

Flacăra olimpică va fi aprinsă pe stadionul antic din Olympia fără spectatori, luni, în vederea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Bejing (4-20 februarie 2022), după modelul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Pentru a doua oară consecutiv în trei decenii, ceremonia tradițională în leagănul olimpismului se va desfășura în absența spectatorilor, a anunțat Comitetul olimpic elen.

"Din cauza situației legate de pandemia de Covid-19, ceremonia de aprindere a torței se va desfășura într-un strict protocol sanitar local", a transmis Comitetul, care a prelungit astfel măsurile drastice luate în martie 2020 în vederea JO de la Tokyo, notează Agerpres.

În istoria Jocurilor din era modernă, flacăra nu a fost aprinsă cu porțile închise decât în 1984, când organizatorii eleni au vrut să protesteze împotriva caracterului comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles.

Ceremonia va avea loc în fața unui număr limitat de membri ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO), precum și ai comitetelor elen și chinez, în prezența președintelul Republicii elene, Katerina Sakellaropoulou, și a președintelui CIO, Thomas Bach.

Conform măsurilor drastice luate de autoritățile de la Beijing, fără spectatori străini, Comitetul olimpic elen a întărit măsurile sanitare pentru aceste Jocuri sub pandemie după Tokyo, hotărând că ștafeta flăcării va fi "mult mai scurtă decât în trecutul recent".

Flacăra Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă va fi dusă într-un timp record la Atena, după care va pleca spre Beijing.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău