Fiul lui Osama bin Laden, ucis într-o operațiune a SUA în Afganistan. Casa Albă dezvăluie circumstanțele

  • 14 Septembrie 2019 18:03
Fiul lui Osama bin Laden, ucis într-o operațiune a SUA în Afganistan. Casa Albă dezvăluie circumstanțele

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a fost ucis într-o operațiune antiteroristă a SUA desfășurată în Afganistan, la granița cu Pakistanul, a anunțat Administrația Trump, citată de Reuters. Casa Abă a confirmat astfel informațiile privind uciderea militantului terorist și a dezvăluit circumstanțele morții acestuia.

Casa Albă a transmis sâmbătă, într-o declarație de presă citată de Reuters, că operațiunea americană s-a desfășurat în regiunea Afganistan-Pakistan.

„Pierderea lui Hamza bin Laden nu doar că lasă Al-Qa’ida fără lideri importanți și legați simbolic de Osama bin Laden, dar subminează activități operative importante ale grupării”, se precizează în declarația Casei Albe, fără a indica însă data la care s-a produs operațiunea.

La sfârșitul lunii iulie, au apărut informații potrivit cărora militantul terorist Hamza bin Laden, fiul fostului lider al rețelei Al-Qaida Osama bin Laden, a murit. Informațiile au fost furnizate de oficiali americani citați de NBC News.

Oficialii citați nu au oferit însă detalii despre circumstanțele morții unuia dintre liderii rețelei teroriste Al-Qaida și nu era clar dacă Statele Unite erau implicate în moartea liderului terorist.

La 22 august, ministrul american al Apărării, Mark Esper, a confirmat moartea lui Hamza bin Laden, unul dintre fiii lui Osama bin Laden și prezentat drept succesorul său la conducerea al-Qaeda, însă nu a oferit alte amănunte.

Departamentul de Stat american anunța, în februarie, o recompensă de un milion de dolari pentru localizarea liderului Al-Qaida despre care spunea că este ”în ascensiune” și a proferat amenințări la adresa Statelor Unite și a aliaților, menționează HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău