Fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare

  • 12 Iunie 2017 10:21
Fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare

Seif al-Islam Gaddafi, fiul și moștenitorul unic al fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a fost eliberat după mai bine de cinci ani de detenție, informează site-ul The Associated Press.

Potrivit unui comunicat al Batalionului Abu Bakr al-Siddiq, Seif al-Islam a fost eliberat vineri, fără a oferi detalii despre locul în care se află. Bărbatul a fost arestat de o miliție în orașul Zintan, aflat la sud de capitala Tripoli, acum șase ani.

Eliberarea fiului fostului lider libian a fost decisă de către parlamentul libian din orașul Tobruk, în cadrul unui proces de amnistiere. Seif al-Islam Gaddafi, în vârstă de 44 de ani, a absolvit un doctorat la London School of Economics.

Parlamentul din Tobruk, aflat în regiunea de est a țării, face parte din una dintre cele trei administrații rivale din Libia, dovezi ale haosului care guvernează țara, de la moartea lui Muammar Gaddafi.

Acum doi ani, Seif al-Islam Gaddafi a fost condamnat la moarte în lipsă de către o instanță din Tripoli aflată în vestul țării, regiune unde controlul se află în mâinile guvernului de uniune națională, sprijinit de ONU. Totodată, el a fost condamnat și de Curtea Penală Internațională pentru crime împotriva umanității.

În 2011, o revoltă populară a răsturnat regimul Gaddafi, care se afla la putere de mai bine de 40 de ani. Ulterior, Muammar Gaddafi a fost executat. A urmat un război civil în statul nord-african bogată în petrol, în condițiile în care Seif al-Islam Gaddafi a condus forțele loiale tatălui său împotriva rebelilor.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău