FISCUL anunță care sunt limitele maxime a plafoanelor de deductibilitate a cheltuielilor de transport și hrană a angajaților/ zilierilor

  • 17 August 2023 10:47
FISCUL anunță care sunt limitele maxime a plafoanelor de deductibilitate a cheltuielilor de transport și hrană a angajaților/ zilierilor

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre modificarea limitei maxime a plafoanelor de deductibilitate a cheltuielilor de transport și hrană organizată a angajaților/zilierilor, conform prevederile Hotărârii Guvernului 311/2023.

În acest context se permite deducerea cheltuielilor suportate pentru transportul organizat al angajaților/zilierilor în limita maximă a plafonului mediu de 75 de lei (fără TVA) per angajat/zilier pentru fiecare zi efectiv lucrată.

Acest plafon valoric se calculează ca raportul dintre cheltuielile lunare suportate de către angajator/ beneficiarul de lucrări pentru transportul organizat al angajaților/zilierilor și numărul de angajați/zilieri transportați în decurs de o lună înmulțit cu numărul de zile în care a avut loc transportarea efectivă a angajaților/zilierilor.

De asemenea, se permite deducerea cheltuielilor suportate pentru hrana organizată a angajaților/ zilierilor. Angajatorul este în drept să suporte cheltuieli pentru hrana organizată a angajaților ori să acorde tichete de masă, fiind permisă doar o singură opțiune în raport cu un angajat.

Limita maximă permisă spre deducere a cheltuielilor pentru hrana organizată a angajaților/zilierilor nu va depăși 70 de lei (fără TVA) per angajat pentru fiecare zi efectiv lucrată.

Limitele noi aprobate a cheltuielilor de transport și hrană permise spre deducere se vor aplica pentru întreaga perioadă fiscală 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău