Fiscul a încasat aproape jumătate de milion de lei din vânzarea bunurilor sechestrate

  • 14 August 2017 12:52
Fiscul a încasat aproape jumătate de milion de lei din vânzarea bunurilor sechestrate

De la începutul anului, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a încasat aproape jumătate de milion de lei din comercializare bunurilor sechestrate. Potrivit unor informații oferite de SFS, la solicitarea BizLaw, în acest an au fost organizate 7 licitații. În cadrul acestora, au fost comercializate bunuri sechestrate în valoare de 451,7 mii lei. Jumătate din sumă a fost încasată la ultima licitație, care a avut loc în luna mai.

Recent, SFS a anunțat concurs pentru selectarea persoanelor, care dispun de licență, pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate, notează BizLaw. La concurs se pot înscrie doar persoanele care au cel puțin 3 ani de experiență  în domeniul evaluării și comercializării bunurilor imobile. Plata serviciilor prestate de aceste persoane nu poate depăși 10% din mijloacele bănești obținute din comercializarea bunurilor sechestrate.

Codul fiscal prevede că, contribuabilul este obligat să prezinte spre sechestrare toate bunurile, inclusiv cele date unor alte persoane la păstrare sau în folosință, precum și documentele confirmative ale dreptului de proprietate asupra bunurilor.

Pentru depistarea bunurilor contribuabilului, funcționarul fiscal este în drept să cerceteze locurile în care se presupune că se află acestea, iar în cazul domiciliului și reședinței – cu acordul persoanei căreia îi aparține sau în baza hotărârii instanței judecătorești.

Detalii pe BizLAw.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău