Firmele private nu vor avea dreptul să păzească instituțiile de stat

  • 25 Septembrie 2019 13:47
Firmele private nu vor avea dreptul să păzească instituțiile de stat

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv miercuri, 25 septembrie, un proiect de lege ce prevede lista obiectivelor asupra cărora paza particulară se interzice. În listă au fost incluse ministerele și structurile organizaționale din sfera lor de competență, autoritățile administrative centrale subordonate Guvernului, inclusiv instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat, autoritățile publice autonome, obiectivele de păstrare și depozitare a armelor, munițiilor, materialelor explozibile și substanțelor radioactive, comunică MOLDPRES.

De asemenea, va fi interzisă paza de către firmele private a obiectivelor de păstrare și depozitare a substanțelor narcotice, psihotrope și a precursorilor (cu excepția instituțiilor medicale și farmaciilor private), a instanțelor judecătorești și Procuratură, precum și a întreprinderilor de stat și/sau societățile comerciale cu capital de stat și societățile comerciale cu capital social majoritar de stat.

Se preconizează că legea, după examinarea și adoptarea de către Parlament, va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Până în anul 2015, organizațiile particulare de detectivi și pază nu erau în drept să presteze servicii pentru instituțiile de stat, fapt exclus prin adoptarea legii din decembrie 2015 pentru modificarea și completarea unor acte legislative. Astfel, modificările operate le-a oferit dreptul acestora să presteze servicii către orice obiectiv de stat, cu excepția Băncii Naționale a Moldovei, depozitele de arme și muniții, de substanțe radioactive, toxice și periculoase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău