Firmele familiei Juravschi sunt GĂZDUITE de CNSO (Revista presei)

  • 24 August 2016 10:22

Revista presei din 24 august 2016

Firmele familiei Juravschi sunt GĂZDUITE de sediul Comitetului Național Olimpic, titrează Ziarul național. Publicția scrie că cel puțin două SRL-uri, care se ocupă de comerțul cu amănuntul al mărfurilor pentru sport și turism, publicitate, activități ale agențiilor de presă, comerțul cu ridicata al mărfurilor nealimentare de larg consum, comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, hotele, restaurante, închirierea bunurilor imobiliare  își au sediul în edificiul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNSO), la conducerea căruia de mai bine de zece ani este deputatul Nicolae Juravschi.

Întâmplător sau nu, întreprinderea mixtă „Sport-Time” SRL și Satul Olimpic SA, care își au sediul în edificiul Comitetului, au tangență cu deputatul Juravschi. Ziarul Național observă că deputatul Juravschi pare să nu fie deranjat nici de faptul că soția sa este angajată de mai mulți ani la CNOS, iar în 2015 a câștigat peste 17 mii de lei în fiecare lună.

Business-ul este locul unde și-au găsit refugiul practic toți cei 12 prim-miniștri cu drepturi depline pe care i-a avut Republica Moldova începând cu anul 1990, când își croia drum spre independență, citim Ziarul de Gradă. Într-un articol despre ocupațiile actuale ale fostilor prim miniștri, aflăm că doar doi dintre aceștia mai sunt încă implicați activ în politică.

Adevărul scrie că La începutul lunii septembrie, va avea loc prima ediție a târgului Bookfest care se va desfășura la Chișinău. Dacă rămânem,  la ideea unui târg de carte, fie și anual –, nu am făcut, de fapt, mare lucru. Târgurile nu fac o literatură și nu țin loc nici de lectură, nici de o industrie a cărții care să o stimuleze. Dacă, însă, târgul va da semnalul unei politici responsabile de refacere a unei piețe unice a cărții românești, peste tot acolo unde se vorbește limba română, susținută financiar prin proiecte europene și naționale gândite de specialiști, atunci această primă ediție de Chișinău a Bookfest poate fi, cu adevărat, o bornă istorică.

Comentând performanțele sportivilor moldoveni la Rio, Timpul scrie că plecăm de la Rio cu o medalie de bronz. Sau totuși cu punga goală? Deocamdată Moldova are o medalie de bronz în cont, una singura, dar și aceasta ar putea să nu mai ajungă la Chișinău. Nu știm, a trișat Serghei Tarnovschi sau nu, dar după ziar  în loc să iei un loc trei nesigur, mai bine rămâi pe patru, cinci. Olimpiada sportivă a trecut, dar urmează altele. Elevii noștri reușesc să obțină medalii la competiții internaționale de matematică, chimie, fizică, informatică etc. Cunoștințele nu necesită stimulenți artificiali. Aici regula e simplă: dacă nu înveți, nu ai, conchide Timpul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău