Finlanda | Suspectul în atacul de vineri, plasat în arest preventiv; el și-a recunoscut vinovăția, potrivit avocatului

  • 22 August 2017 15:16
Finlanda | Suspectul în atacul de vineri, plasat în arest preventiv; el și-a recunoscut vinovăția, potrivit avocatului

Un tribunal finlandez a dispus marți plasarea în arest preventiv a marocanului Abderrahman Mechkah, principalul suspect în atacul cu cuțit comis vineri în orașul Turku, din sud-vestul țării, a anunțat poliția finlandeză după audiere, transmite DPA.

Abderrahman Mechkah, un solicitant de azil în vârstă de 18 ani, este considerat principalul suspect pentru atacul de vineri, în care au fost ucise două finlandeze și alte opt persoane au fost rănite, scrie Agerpres.

Avocatul suspectului, Kaarle Gummerus, citat după audiere în ediția online a cotidianului Helsingin Sanomat, a declarat că marocanul și-a recunoscut responsabilitatea pentru uciderea a două persoane și rănirea altor opt.

Audierea de marți a avut loc prin legătură video, suspectul fiind spitalizat după ce a fost împușcat de poliție în timpul atacului.

El este inculpat pentru două omoruri cu intenție teroristă și opt tentative de omor cu intenție teroristă.

Alți patru marocani, cu vârste între 18 și 22 de ani, urmau să fie audiați separat marți sub suspiciunea de implicare în aceste crime.

Două persoane se află în continuare la terapie intensivă la Spitalul Universitar din Turku, unde sunt tratate în urma rănilor la gât suferite în atacul de vineri, dar starea lor de sănătate este stabilă, a precizat pentru DPA directorul instituției, Leena Setala.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău