FINANȚAREA pentru reforma educației valorificată la 8,5%

  • 19 Iulie 2016 18:49
FINANȚAREA pentru reforma educației valorificată la 8,5%

Numai 8 la sută din creditul acordat de Banca Mondială pentru proiectul „Reforma învățământului în Moldova" au fost valorificate în perioada anilor 2013-2015, arată un raport de audit al Curții de Conturi.

Pentru implementarea reformei structurale în sectorul educației, în anul 2013, Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, un organism al Băncii Mondiale, au semnat un acord de finanțare pentru un credit de 40 de milioane de dolari SUA. În perioada anilor 2013-2015, au fost debursate aproape 36 la sută din valoarea creditului, pe când nivelul de valorificare este și mai mic – de 8,5 la sută.

În cadrul proiectului urmau să fie reparate mai multe școli din Republica Moldova, iar cauzele debursării reduse a banilor au fost necesitățile mai mari decât fuseseră estimate pentru aceste instituții, potrivit constatărilor Curții de Conturi. Pe de altă parte, Nadejda Botea, consultant în cadru proiectului, a explicat că școlile nu au putut fi renovate, pentru că nu au fost perfectate documentele de proiectare a lucrărilor.

O altă cauza a nivelului mic de valorificare a creditului a fost, potrivit Curții de Conturi, fluctuația de cadre atât la conducerea ministerului Educației, cât și în cadrul grupului de implementare a proiectului.

Proiectul urmează să fie implementat până în anul 2018.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău