Finanțare de 14 milioane de lei pentru 100 de femei de afaceri din R.Moldova

  • 25 Aprilie 2018 16:16
Finanțare de 14 milioane de lei pentru 100 de femei de afaceri din R.Moldova

Reprezentanții Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au desemnat proiectele prezentate de 100 de femei de afaceri din R. Moldova ca fiind câștigătoare în vederea obținerii finanțării nerambursabile de 14 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, cele 100 de femei de afaceri din R. Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului guvernamental „Femei în afaceri”, gestionat de ODIMM. Autoritățile susțin că aplicarea acestor proiecte va stimula investiții de 24 de milioane de lei în economia națională. Cele 100 de câștigătoare au fost aprobate astăzi de către Comitetul de supraveghere a Programului, în componența căruia intră reprezentanți ai instituțiilor de stat, donatori, companii private și asociații de business.

O treime dintre proiectele de investiții sunt în domeniul prestări servicii, cum ar fi cele de contabilitate, educaționale, resurse umane, în domeniul juridic sau statistic, iar 28% - în domeniul de producere și prelucrare. De asemenea, 27% dintre antreprenoare planifică să investească în industria textilă și 13% - în domeniul agricultură și zootehnie. Majoritatea beneficiarelor Programului desfășoară afaceri pe tot teritoriul Republicii Moldova, cele mai active localități fiind Chișinău, Sîngerei, Hîncești, Soroca, Găgăuzia, Orhei și Cimișlia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău