Financial Times | Miliardarul George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018”

  • 19 Decembrie 2018 12:42
Financial Times | Miliardarul George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018”

Miliardarul George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018” de renumitul cotidian financiar britanic Financial Times, informează AFP.

„Alegerea „personalității anului” de către Financial Times reflectă în mod normal realizările. Însă persoana selectată în acest an are legătură și cu valorile pe care George Soros le reprezintă”, a precizat cotidianul financiar.

În vârstă de 88 de ani, George Soros este considerat „părintele industriei fondurilor speculative” dar și un „un etalon al democrației liberale și al societății deschise” care a utilizat filantropia pentru a combate „autoritarismul rasismul și intoleranța”, subliniază FT.

Născut în Ungaria, miliardarul George Soros este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. În ultimii ani, Soros a devenit țapul ispășitor al naționaliștilor și al partizanilor teoriei conspirației, atât în Europa cât și în SUA, care îl acuză în special de susținerea imigrației ilegale prin intermediul acțiunilor sale umanitare.

Anul trecut, George Soros a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundația pentru o Societate Deschisă, care devine astfel una din cele mai mari organizații filantropice din lume. După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundația pentru o Societate Deschisă va deveni una din cele mai mari organizații filantropice din lume și a doua din SUA, în funcție de active, după Bill and Melinda Gates Foundation.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău