Finalul unui an în care lumea nu a mai fost la fel. Pandemia a schimbat festivitățile de Anul Nou de pe tot globul

  • 31 Decembrie 2020 19:00
Finalul unui an în care lumea nu a mai fost la fel. Pandemia a schimbat festivitățile de Anul Nou de pe tot globul

Începe numărătoarea inversă până când întreaga lume va spune pe rând - La mulți ani, 2021! La nivel mondial s-au impus restricții privind festivitățile de Anul Nou, pe fondul temerilor legate de pandemie, transmite Digi24.ro.

Cum sărbătorește Asia intrarea în noul an

Pe măsură ce Asia își ia rămas bun de la 2020, un an tumultuos din multe puncte de vedere, anul nou va fi întâmpinat cu manifestări organizate la scară redusă pe fondul temerilor de răspândire a coronavirusului.

Beijing, capitala celei mai populate țări din lume, a anulat spectacolul anual organizat cu ocazia Revelionului 2021 la Turnul Central de Televiziune din China. De asemenea, Templul din Beijing a redus la jumătate numărul de vizitatori care au permisiunea să îl viziteze. Mulți turiști chinezi au ales ca anul acesta să stea acasă ori să plece în excursii interne mai scurte.

Condițiile meteo și pandemia împiedică evenimentele din Japonia, de Revelion. Evenimentul tradițional de Anul Nou din Japonia, programat pentru 2 ianuarie, a fost anulat. Împăratul Naruhito și alți membri ai familiei imperiale urmau să-i întâmpine pe cei care veneau cu urări de bine, dar această tradiție a fost anulată.

Compania de căi ferate East Japan și metroul din Tokyo nu au mai suplimentat trenurile din zonele metropolitane ale capitalei din seara zilei de 31 decembrie până pe 1 ianuarie.

Pe de altă parte, Japonia se confruntă cu ninsori abundente. Zăpada a acoperit mai multe zone ale țării, ceea ce a dus la anularea a aproximativ 140 de zboruri.

Focul de artificii tradițional a fost anulat în Marina Bay, Singapore. Va fi prima dată din 2005 când nu va exista niciun foc de artificii în noaptea dintre ani. În schimb, focurile de artificii vor lumina cerul în diferite puncte ale insulei sud-estice.

Coreea de Sud anulează tradiția primului răsărit de Anul Nou, de pe plajele din Gangneung

Coreea de Sud trece cu cântec în 2021. Joi seară, renumita trupă de K-pop BTS susține un concert online în Coreea de Sud.

În alte zone din Coreea de Sud, guvernul a impus restricții de călătorie. Plajele din Gangneung vor fi închise pentru turiști. Oamenii se adunau acolo an de an pentru a privi primul răsărit al Anului Nou. Ceremonia cu clopote de la pavilionul Bosingak din Seul a fost anulată pentru prima dată din 1953, dar poate fi urmărită pe site-ul orașului.

India, sub restricții anti-Covid în noaptea dintre ani

În India, Delhi și alte câteva orașe au impus restricții de noapte, pentru a preveni adunările mari de Anul Nou.

Sărbătorile de Anul Nou din India vor fi, cel mai probabil, compromise anul acesta. Mai multe regiuni și orașe importante au impus carantină nocturnă, au restricționat adunările mari și au închis pub-urile și restaurantele.

Autoritățile din New Delhi au declarat că nu vor permite grupuri mai mari de cinci persoane în locurile publice, în timp ce capitala financiară Mumbai și capitala tehnologiei Bengaluru au limitat adunările la cel mult patru persoane.

Australia și celebrul foc de artificii de la Opera din Sidney

Australia, celebră pentru artificiile care luminează cerul deasupra Operei din Sydney an de an, a introdus restricții zonale ce vizează adunările. Nu sunt permise adunările cu mai mult de cinci persoane.

Oamenii nu vor putea merge joi în centrul capitalei din New South Wales. Evenimentul va fi, însă, transmis online, așa că locuitorii din Sydney vor urmări spectacolul de artificii de acasă, din fața televizorului.

"Nu vrem să ajungem la o super-răspândire a virusului în noaptea de Revelion, care să se distrugă apoi progresele tuturor", a declarat Gladys Berejiklian, premierul din New South Wales, săptămâna aceasta.

Cum se pregătește Europa pentru intrarea în 2021

Spania trece în Noul An fără festivități publice. Locuitorii capitalei spaniole vor trebui să mănânce struguri de acasă anul acesta. Tradiția, în mod obișnuit parte a unui eveniment uriaș organizat în Madrid, e anulată din cauza pandemiei.

Spectacolul de focuri de artificii de pe râul Tamisa din Londra este anulat anul acesta, iar o mare parte din Anglia se află sub restricții dure care limitează accesul în spațiile publice.  

În Anglia - unde noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și 20 de milioane de persoane din regiunile cele mai afectate sunt forțate să rămână acasă - premierul britanic Boris Johnson le-a cerut oamenilor să respecte regulile.

Irlanda va trece la cel mai înalt nivel de restricții joi, interzicând toate vizitele, închizând magazinele mici cu produse neesențiale și limitând călătoriile pe o rază de cinci kilometri.

Franța mobilizează 100.000 de polițiști și jandarmi în noaptea de Revelion pentru a interveni în cazul petrecerilor care încalcă restricțiile sanitare.

La fel ca alte țări europene, Franța interzice petrecerile de Revelion din cauza pandemiei. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a dispus suplimentarea efectivelor de ordine în centrele orașelor și în suburbii, în special după ora 20.00, scrie BBC. În Paris, jumătate din liniile de metrou vor fi închise seara. De altfel, ministrul de Interne a cerut să se ia în considerare o oprire a transportului public în toată țara.

Germania este în prezent sub restricții severe până în 10 ianuarie. Guvernul a interzis vânzarea de artificii și a impus restricții stricte asupra numărului de persoane care se pot aduna în public. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că țara va avea "cel mai liniștit Revelion" din câte au existat vreodată.

New York celebrează noul an, dar fără public în Times Square 

În SUA oficialii au pus restricții asupra festivităților în multe state și orașe. Artificiile au fost anulate spre exemplu în San Francisco și Las Vegas.

Festivitățile de Revelion din Times Square se vor desfășura anul acesta în absența publicului numeros care se reunea în mod tradițional în celebra piață din orașul New York.

Times Square Alliance a anunțat că punctul culminant al festivității, coborârea celebrului glob din cristal pentru a marca trecerea în anul 2021, va fi un eveniment virtual pentru publicul larg, cu excepția unui număr limitat de persoane care vor avea privilegiul de a fi prezente la fața locului, respectând normele de distanțare socială.

Festivitățile de Anul Nou din Times Square sunt printre cele mai mai grandioase din lume, atrăgând în mod obișnuit circa un milion de persoane, alți peste un miliard urmărind din fața televizoarelor globul luminos care coboară din vârful clădirii One Times Square la miezul nopții.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-5,13
Câțiva nori
Umiditate:86 %
Vint:0,45 m/s
Wed
-1
Thu
-0
Fri
1
Sat
0
Sun
4

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău