Filmul „Oppenheimer” a câștigat cel mai important trofeu la gala PGA Awards

  • 26 Februarie 16:02
Filmul „Oppenheimer” a câștigat cel mai important trofeu la gala PGA Awards

Lungmetrajul "Oppenheimer", regizat de cineastul Christopher Nolan, a câștigat cel mai important trofeu - premiul pentru cel mai bun film - la gala organizată de Sindicatul producătorilor americani (PGA) duminică seară la Los Angeles, continuând astfel seria sa de victorii înaintea galei Oscar de luna viitoare.

Potrivit Agerpres, acest film epic cu o durată de trei ore, care prezintă felul în care a fost creată bomba atomică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost recompensat cu premiul Darryl F. Zanuck pentru cea mai bună producție a unui lungmetraj.

Pelicula îl are în rolul principal pe actorul Cillian Murphy, care îl interpretează pe fizicianul J. Robert Oppenheimer.

Cillian Murphy a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la gala organizată de Sindicatul actorilor americani (SAG) sâmbătă seară, colegul său de distribuție Robert Downey Jr. a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar filmul în sine a câștigat trofeul suprem al galei, atribuit la categoria "cea mai bună distribuție".

Printre alte premii obținute în actualul sezon, "Oppenheimer" a fost desemnat cel mai bun film la gala BAFTA, ce a avut loc la Londra în această lună, și cel mai bun lungmetraj dramatic la gala Globurilor de Aur, în ianuarie.

Printre alți câștigători ai galei PGA Awards de duminică seară, ce a avut loc la Fairmont Century Plaza din Los Angeles, s-au aflat animația "Spider-Man: Across the Spider-Verse", documentarul "American Symphony" și serialele de televiziune "The Bear", "Succession" și "Beef".

Veteranul cineast american Martin Scorsese a fost recompensat cu premiul onorific David O. Selznick.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău