Filmul "Nomadland" și serialul TV "The Crown" - marii câștigători ai galei Critics Choice Awards

  • 08 Martie 2021 11:40
Filmul

Filmul "Nomadland" și serialul TV "The Crown" au fost marii câștigători la cea de-a 26-a ediție a galei Critics Choice Awards, organizată duminică seară într-un format hibrid și prezentată de actorul Taye Diggs de pe scena unui cinematograf din Los Angeles, informează site-ul deadline.com, potrivit Agerpres.

Lungmetrajul "Nomadland" a câștigat marele premiu al galei după ce s-a impus la categoria "cel mai bun film", iar cineasta care l-a realizat, Chloe Zhao, s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor" și "cel mai bun scenariu adaptat".

"The Crown", o producție Netflix, și-a continuat seria de victorii și a fost desemnat "cel mai bun serial dramatic". Doi dintre protagoniștii săi, Josh O'Connor și Emma Corrin, care i-au interpretat pe prințul Charles și prințesa Diana, au câștigat premiile pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic, respectiv cea mai bună actriță într-un serial dramatic, în timp ce Gillian Anderson, care a interpretat-o pe Margaret Thatcher, a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar dintr-un serial dramatic.

Critics Choice Awards a fost considerată o gală care a dovedit un caracter inclusiv mult mai pronunțat în comparație cu Globurile de Aur, atât în ceea ce privește câștigătorii, cât și lista nominalizărilor din acest an, deoarece mulți dintre artiștii premiați sau nominalizați provin din minorități etnice.

Zendaya a fost recompansată cu trofeeul SeeHer, Daniel Kaluuya a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar grație interpretării sale din filmul "Judas and the Black Messiah". Michael K. Williams, din "Lovecraft Country", și Uzo Aduba, din "Mrs. America", au fost premiați pentru rolurile secundare interpretate într-o miniserie / lungmetraj TV.

Alan Kim a fost premiat la categoria "cel mai bun actor debutant" pentru evoluția sa din filmul "Minari", iar John Boyega a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor dintr-o miniserie/ lungmetraj TV datorită interpretării din "Small Axe".

Chadwick Boseman a câștigat postum premiul pentru cel mai bun actor datorită evoluției sale din filmul "Ma Rainey's Black Bottom".

Cel mai bun film străin a fost ales "Minari". La această categorie fusese nominalizat și documentarul românesc "colectiv", regizat de Alexander Nanau.

"Ted Lasso" și-a continuat la rândul său seria de victorii și a fost desemnat cel mai bun serial TV de comedie, în timp ce protagonistul acestei producții, Jason Sudeikis, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial de comedie, iar Hannah Waddingham s-a impus la categoria "cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie".

Printre ceilalți câștigători ai galei s-au aflat "Palm Springs" (cel mai bun film de comedie), Maria Bakalova (cea mai bună actriță în rol secundar într-un film - "Borat Subsequent Moviefilm") și Carey Mulligan (cea mai bună actriță într-un film - "Promising Young Woman").

În privința producțiilor de televiziune, serialul "Schitt's Creek" a obținut două victorii în categoriile de interpretare prin actorii Dan Levy și Catherine O'Hara.

Platforma de streaming Netflix a câștigat cele mai multe premii, impunându-se la 14 categorii, și a fost urmată de Amazon și Searchlight Pictures, cu patru premii fiecare. Serviciul de streaming Apple TV+ a fost recompensat cu trei trofee. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău