Filmul documentar „Floarea Vieții” - lansat la  Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău

  • 06 Decembrie 2021 13:05
Filmul documentar „Floarea Vieții” - lansat la  Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău 
Sursa FOTO: Gazeta de Chișinău

Filmul documentar „Floarea Vieții”  va fi lansat marți, 7 decembrie 2021, la  Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău (ora 11.)

Proiectul  „Floarea Vieții” (numit inițial „Decor Moldovenesc”) face o analiză aprofundată a elementelor de decor din gospodăriile localnicilor din Republica Moldova, zonele nord, sud, centru, inclusiv partea stângă a Nistrului.

Documentarul a fost filmat în peste 100 de localități rurale din Republica Moldova și relatează despre elementele de decor de la streașina casei, de pe fațadă, frontoane, ferestre, „casa mare”, poartă și gard, fântână, obârșia acestora și motivul pentru care oamenii simțeau nevoia să-și decoreze spațiul din jurul lor.

Autorii filmului sunt Victor Maxian (Gălușcă) și Diana Vlas, absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Experții implicați în acest proiect sunt Varvara Buzilă și Marian Voicu.

De asemenea, va fi vernisată o expoziție fotografică a celor mai frumoase elemente de decor descoperite pe parcursul celor opt luni de cercetare, o hartă a zonelor geografice, localitățile și gospodăriile incluse în  proiect.

Proiectul  „Floarea Vieții” este finanțat de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău