Filipine raportează cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei

  • 11 Septembrie 2021 17:39
Filipine raportează cel mai mare număr de cazuri zilnice de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei

Filipine a raportat sâmbătă peste 26.000 de cazuri noi zilnice de COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, relatează dpa.

Cele 26.303 de cazuri zilnice au ridicat la peste 2,2 milioane numărul total de infectări raportate la nivelul întregii țări, a anunțat Ministerul filipinez al Sănătății, scrie digi24.ro.

Au fost înregistrate totodată 79 de noi decese, numărul total ajungând la 34.978 la nivel național, a precizat ministerul.

Ministerul a avertizat că infectările vor continua să crească din cauza variantei Delta de coronavirus, extrem de contagioasă.

În pofida creșterii numărului de cazuri, guvernul se pregătește să ridice restricțiile în regiunea capitalei Manila pentru a stimula activitatea economică în metropola cu peste 13 milioane de locuitori, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Harry Roque, a declarat că un nou sistem va fi implementat mai târziu luna aceasta, în cadrul căruia numai zonele cu risc ridicat, precum anumite străzi sau clădiri, vor fi plasate sub carantină strictă.

Oficiali locali și companii au îndemnat, de asemenea, guvernul central să relaxeze restricțiile pentru persoanele complet vaccinate pentru a încuraja cât mai mulți oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău