Fiica lui Nemțov a cerut anularea verdictului în dosarul privind asasinarea tatălui său

  • 21 Iulie 2017 19:20
Fiica lui Nemțov a cerut anularea verdictului în dosarul privind asasinarea tatălui său

Avocații fiicei lui Boris Nemțov, Janna, au contestat verdictul dat celor cinci persoane acuzate în dosarul asasinării politicianului rus – a comunicat unul dintre avocați.

Potrivit acestuia, în contestația la verdictul dat de Tribunalul militar al regiunii Moscova, Janna Nemțova cere anularea senținței și retrimiterea dosarului la procuratură.

“Categoric nu suntem de acord cu încadrarea acțiunilor inculpaților potrivit articolului 105 din Codul Penal al Federației Ruse (asasinat) și considerăm că acțiunile săvârșite de aceștia ar trebui încadrate potrivit articolului 277 din Codul Penal al Federației Ruse (atentat la viața unui om de stat sau a unui activist pe tărâm social), ținând cont de faptul că Boris Efimovici Nemțov a fost deputat în Duma regională Iaroslavl, copreședinte al partidului PARNAS”, argumentează avocații.

Tribunalul militar al regiunii Moscova l-a condamnat pe Dadaev la 20 de ani de închisoare cu regim sever, pe Anzor Gubașev – la 19 ani de privare de libertate, pe Șadid Gubașev – la 16 ani de închisoare cu regim sever, pe Tamerlan Eskerhanov – la 14 ani de închisoare și pe Hamzat Bahaev – la 11 ani de închisoare cu regim sever.

Reamintim faptul că Nemțov a fost asasinat în seara de 27 februarie 2015, pe podul din centrul Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău