Fiica ex-directorului Spitalului Clinic Republican, despre demiterea tatălui său din funcție: Cum poate o comisie să dea afară un conducător care știa cum arată plămânii fiecărui pacient infectat cu COVID-19 internat la el în spital?

  • 26 Martie 13:15
Fiica ex-directorului Spitalului Clinic Republican, despre demiterea tatălui său din funcție: Cum poate o comisie să dea afară un conducător care știa cum arată plămânii fiecărui pacient infectat cu COVID-19 internat la el în spital?

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, i-a testat de urgență, la o clinică privată, pe 6 lucrători medicali din cadrul instituției pe care o conducea, deoarece aceștia aveau suspecții că ar  fi contractat virusul, dar nu întruneau în acel moment definiția de caz elaborată de Ministerul Sănătății pentru a fi testați oficial, afirmă fiica acestuia, experta anticorupție Cristina Țărnă.

Ea a scris într-un mesaj pe Facebook despre faptul că 5 dintre medici nu prezentau simptome specifice COVID-19, și doar unul a acuzat febră la finele turei de noapte. Astfel, Anatol Ciubotaru ar fi decis testarea acestora, iar apoi izolarea și tratamentul, la rugămintea lor, pentru a nu expune riscului alți medici sau pe familiile lor.

„La unul din ei, la sfârșitul gărzii de noapte i s-a ridicat temperatura. De asta, discutând raportul de noapte, medicii l-au rugat să-i ajute să fie testați de urgență, ca să nu expună alți colegi, alți pacienți și propriile familii. I-a testat. Urgent. I-a izolat și a început tratamentul lor. Spre binele tuturor. Sau, cel puțin asta credea că face. Dar, Comisia a fost de altă părere...”, a scris Cristina Țărnă.

Cristina Țărnă și-a exprimat indignarea în legătură cu demiterea tatălui său de la conducerea Spitalului Clinic Republican, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, care a invocat “devieri de la proceduri administrative și neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

„Înteleg că e urgență și trebuiesc optimizări de tot felul și nu trebuie să punem întrebări, dar mai ales să avem careva opinii proprii în această perioadă. Și totuși, nu înțeleg cum poate o comisie în care toți decidenții nu au lecuit în viața lor pe nimeni să decidă să dea afară un medic care a salvat zeci de mii de oameni timp de 47 de ani? Un conducator care știa cum arată plămânii fiecărui pacient grav cu COVID-19 internat la el in spital?”, a mai spus fiica fostului șef al Spitalului Clinic Republican. 

Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție acum două zile, după ce Ministerul Sănătății a comunicat că acesta a decis testarea unor lucrători medicali la o clinică privată. Testele au arătat că patru dintre ei ar fi fost infectați cu noul coronavirus, dar autoritățile nu au recunoscut rezultatele, urmând ca aceștia să fie testați la laboratorul Agenția Naționale pentru Sănătate Publică.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
31
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,6 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 02 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2517 -0.0327
USD 17.1821 -0.0223
RON 3.9811 -0.0021
UAH 0.6426 -0.0021
RUB 0.2417 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău