Fiecare al treilea procuror a fost infectat cu Covid – 19 (Anticoruptie)

  • 14 Martie 2021 15:10
Fiecare al treilea procuror a fost infectat cu Covid – 19 (Anticoruptie)

Unul din trei procurori a trecut prin infecția Covid-19, iar doi angajați ai Procuraturii au decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus. Unii dintre acuzatorii de stat au suportat boala repetat. Infecția nu i-a cruțat nici pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nici pe adjunctul său, Ruslan Popov, informează Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei au fost infectati cu noul tip de coronavirus 307 angajați ai Procuraturii, dintre care 217 sunt procurori. Conform statisticilor prezentate de portalul magistrat.md, în Republica Moldova activează peste 680 de procurori.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a comunicat pentru Anticoruptie.md că administrația instituției a dispus încă cu un an în urmă o serie de măsuri pentru prevenirea infectărilor, valabile până în prezent. Scopul acestora este prevenirea și limitarea contaminărilor, asigurarea cu echipament de protecție individuală pentru prevenirea riscului de infectare cu coronavirus și pentru desfășurarea în condiții propice a activițătilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău