Festivitățile tradiționale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim

  • 24 Decembrie 2021 18:07
Festivitățile tradiționale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim

Festivitățile tradiționale ce marchează sosirea Crăciunului au început vineri la Ierusalim și au inclus o procesiune religioasă care a ajuns în Betleem la ora prânzului, informează DPA, potrivit Agerpres.

Pentru al doilea an consecutiv, aceste celebrări religioase se desfășoară sub incidența restricțiilor antiepidemice adoptate împotriva noului coronavirus.

Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, Israelul și-a închis granițele pentru cetățenii străini la începutul lunii decembrie. Din acest motiv, festivitățile de Crăciun se desfășoară în acest an fără turiști și fără pelerini.

Un convoi în care se afla patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, a deschis procesiunea de vineri și a străbătut străzile din Ierusalim înainte de a ajunge în Piața Manger, în fața Bisericii Nașterii Domnului din Beetlem, la ora prânzului.

Patriarhul latin Pizzaballa urmează să oficieze apoi slujba de la miezul nopții în Cisiordania, considerată locul în care s-a născut Iisus.

În mesajul lui de Crăciun, Pierbattista Pizzaballa s-a adresat pelerinilor din lumea întreagă, spunându-le că Israelul face tot ceea ce este posibil pentru a putea să îi primească din nou într-un viitor cât mai apropiat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău