Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ștefan cel Mare”

  • 10 Septembrie 2016 15:01
Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ștefan cel Mare”

După pauză de un an, pe 18 septembrie la Chișinău va fi organizată cea de-a XV-a ediție a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”.

Evenimentul va aduna în Grădina publică „Ștefan cel Mare” peste o sută de organizații etnoculturale, care își vor prezenta cultura și tradițiile.

Solicitată de IPN, șefa interimară a Direcției social-umanitară și relații interetnice, Cristina Aparatu, care este și președinta festivalului, a declarat că ziua va începe cu depuneri de flori, la ora 09.30. Ceremonia de inaugurare va avea loc în Scuarul Europei, la ora 10.00, iar festivalul propriu-zis va începe la ora 10.30.

Organizațiile etnoculturale vor prezenta în Grădina publică „Ștefan cel Mare” expoziții de carte, lucrări artizanale, ateliere. La fel, vor fi expoziții de bucate tradiționale. Reprezentanții etniilor vor prezenta scenete, cântece, dansuri care îi reprezintă.

Festivalul etniilor se organizează în mod tradițional în a treia duminică a lunii septembrie, începând cu anul 2000. În anul trecut Consiliul coordonator al organizațiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relații Interetnice a decis să amâne festivalul Etniilor din cauza protestelor din Piața Marii Adunări Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău