Festivalul „Zilele muzicii noi” se va desfășura în perioada 6-17 iunie, la Chișinău

  • 31 Mai 2017 12:04
Festivalul „Zilele muzicii noi” se va desfășura în perioada 6-17 iunie, la Chișinău

Ediția a XXVI-a a Festivalului Internațional de muzică contemporană „Zilele muzicii noi” se va desfășura la Chișinău în perioada 6-17 iunie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Organizatorii festivalului anunță că spectatorii vor avea parte și în acest an de o ediție interesantă cu multe creații, întâlniri și surprize, transmite IPN.

Directorul executiv al festivalului, Pavel Gamurari, a declarat, la o conferință de presă, că ediția 2017 include lucrări simfonice, vocal simfonice, piese camerale ale compozitorilor români, ruși, belaruși, moldoveni și ale clasicilor muzicii contemporane universale. Potrivit lui Gamurari, programul festivalului include șase concerte. Pentru deschiderea festivalului este pregătit un concert al Orchestrei Naționale de Cameră a Sălii cu Orgă.

„Seria de concerte simfonice se va deschide, pe 7 iunie, cu un concert de omagiere a pianistului și compozitorului român Dinu Lipatti. Toate cele patru concerte simfonice, din 7, 8, 11 și 16 iunie, sunt parte a proiectului muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului. Concertele simfonice vor fi susținute de Orchestra Națională a Companiei Publice Teleradio Moldova și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale”, a declarat Gamurari.

Potrivit lui Pavel Gamurari, ultimul concert al ediției din acest an, din data de 17 iunie, cuprinde creații ale compozitorilor din Belarus, Rusia, România, Republica Moldova. Vor evolua violoncelistul Anton Niculescu din România, pianista Lidia Ciubuc, ansamblul de muzică contemporană Ars Poetica și Capela Corală „Doina” din Republica Moldova, grupul muzical Kaizer – Band din Belarus, clarinetistul Eduard Terol și pianista Silvia Gomez – Maestro din Spania.

Directorul artistic al festivalului, Ghenadie Ciobanu, a spus că scopul manifestației artistice este familiarizarea cu valorile muzicii contemporane, promovarea artei și creației din prezent. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău