Festivalul Vinului de Autor va avea loc în acest weekend, 7-8 septembrie, la Chișinău. Programul evenimentului

  • 06 Septembrie 20:35
Festivalul Vinului de Autor va avea loc în acest weekend, 7-8 septembrie, la Chișinău. Programul evenimentului

În acest weekend, 7-8 septembrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Vinului de Autor, organizat de Asociația Micilor Producători de Vinuri, în curtea Muzeului Național de Istorie din Chișinău.

Festivalul va pune în prim-plan vinurile micilor producători, oferind vizitatorilor ocazia de a degusta soiuri locale, precum Feteasca Neagră și Rara Neagră, dar și reinterpretări moldovenești ale vinurilor internaționale.

Fiecare pahar va fi o incursiune în arta viticolă locală, îmbogățită de poveștile din spatele fiecărei sticle. Programul evenimentului include degustări ghidate, susținute de sommelieri renumiți, master-classuri, activități culturale și un concert live. Publicul va putea explora și o expoziție specială găzduită de muzeu, dedicată istoriei vinificației și tradițiilor viticole.

Evenimentul, care reunește 36 de vinării autohtone, reprezintă o oportunitate unică de a descoperi diversitatea vinurilor de autor din Republica Moldova. Organizat cu sprijinul USAID Moldova prin Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, Oficiului Național al Viei și Vinului, alături de Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, evenimentul se adresează atât pasionaților de vin, cât și celor care apreciază activitățile culturale și recreative”, menționează organizatorii festivalului.

Programul evenimentului

Conform agendei oficiale, evenimentul se va deschide pe 7 septembrie la ora 13:00, cu ceremonia inaugurală, urmată de un master-class susținut de sommelieri Andrei Cibotaru, Mihai Druță și Nicolae Luca.

Vor avea loc, de asemenea, Wine Talks – sesiuni de degustare, iar seara va fi încheiată cu un concert live susținut de Cristina Scarlat Band și un program muzical oferit de DJ Wade.

Pe 8 septembrie, vizitatorii vor putea participa la noi sesiuni de degustare, master-class-uri, și vor avea ocazia de a câștiga premii la tombola festivalului. Programul muzical va fi completat de Mahaya Band și DJ Wade.

Organizatorii se așteaptă la o participare de peste 3.000 de persoane, atât din Republica Moldova, cât și din România. Evenimentul va fi un prilej deosebit pentru iubitorii de vinuri de calitate și pentru cei care doresc să se bucure de un weekend plin de activități în aer liber.

 

Festivalul Vinului de Autor va avea loc în acest weekend, 7-8 septembrie, la Chișinău. Programul evenimentului

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău