Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine revine la Chișinău. Unde va avea loc evenimentul

  • 28 Iulie 2023 16:59
Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine revine la Chișinău. Unde va avea loc evenimentul

Producătorii locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni pe 29-30 iulie 2023 la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Festivalul este organizat de AO „Pomușoarele Moldovei” și AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală (USAID).

Festivalul este la a doua ediție și sunt așteptați circa cinci mii de vizitatori.

Ion Maxim, Director Executiv, AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova” invită toți doritorii să participe la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine și să savureze din plin gustul autohton al mierii, cât și a pomușoarelor în sortiment.

Aneta Ganenco, președinta A.O. „Asociația Pomușoarele Moldovei” menționează că acest an agricol este dificil pentru producătorii de culturi bacifere, și datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ.

„Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei”, – adaugă Aneta Ganenco.

Acest eveniment este organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova. 

În prezent, în Republica Moldova, sunt circa 7000 de apicultori care au în gestiune peste 265 mii familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600 de gospodării.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău