Festivalul Național al Prunei are loc la Nisporeni

  • 24 Septembrie 2017 12:29
Festivalul Național al Prunei are loc la Nisporeni

Festivalul Național al Prunei se organizează la Nisporeni și în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și al dulciurilor din prune. Doritorii vor putea degusta și țuică proaspăt fiartă din pruna acestui an.

Programul evenimentului prevede și o paradă a producătorilor: „Cămara Bunicuței”— degustare cu vânzare a produselor din prune, un iarmaroc de toamnă și o expoziție cu vânzare a obiectelor de olărit, țesut și lemnărit.

Programul cultural-etnofolcloric va fi asigurat de 13 colective de dans, dramatice, fanfară și muzică ușoară. Vor fi desfășurate concursuri cu premii, iar pentru doritori – lecții de gătit bucate din prune.

Începând cu ora 18.00, atmosfera va fi întreținută de artiști născuți în Nisporeni. Festivalul va culmina cu un foc de artificii. Intrarea este liberă.

Festivalul este la a doua ediție și este organizat de autoritățile locale, în parteneriat cu ministerul de ramură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău