Festivalul ”Mărțișor” începe la Chișinău

  • 25 Februarie 2013 14:04
Festivalul ”Mărțișor” începe la Chișinău

Ediția a 47-a a Festivalului ”Mărțișor” va începe la Chișinău la sfârșitul acestei săptămâni.

Organizatorii planifică în cadrul evenimentului spectacole extraordinare de muzică ușoară și clasică, la care vor participa artiști locali, dar și invitați din România, Italia, Germania, Ucraina și Federația Rusă. De asemenea, urmează să fie organizate și spectacole în stânga Nistrului, la Tiraspol. 

Evenimentul cultural care dă startul sărbătorilor de primăvară de aproape o jumătate de secol va cuprinde spectacole în patru locații din Chișinău. Vor avea loc concerte și în alte localități din Republica Moldova, inclusiv în stânga Nistrului. Festivalul ”Mărțișor 2013” va începe la 28 februarie, când Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta opera ”Rigoletto”, sub bagheta dirijorului italian, Roberto Gianola.

Audio: Directoarea Teatrului, Valeria Șeican

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 1 martie, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, cu participarea Orchestrei Simfonice ”Teleradio Moldova”, a ansamblului Național Folcloric ”Transilvania”, din România, și a interpreților locali de muzică populară și ușoară. Pe data de 3 martie, la Chișinău va evolua în cadrul unui concert simfonic Orchestra Națională Radio din București.

De asemenea, spectacole vor avea loc la Sala cu Orgă și la Filramonica Națională ”Serghei Lunchevici”, din Chișinău. Directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, a subliniat că pe 7 martie va avea loc un spectacol cu participarea orchestrei camerale de tineret ”Camerata Regală”, aflată sub patronajul Principelui Radu al României:

Festivalul ”Mărțișor” se va încheia la Palatul Național, pe 10 martie, cu un concert aniversar al Orchestrei ”Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.

Prețul biletelor pentru spectacole va varia între 30 și 180 de lei, iar organizatorii au promis și reduceri pentru studenți și pensionari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău