Festivalul internațional "Valea Prutului – Vatra de folclor", la Slobozia Mare

  • 21 August 2015 16:19
Festivalul internațional

16 ansambluri folclorice din județele Brăila și Tulcea din Romania, din orașul ucrainean Reni, precum și din mai multe localități din Republica Moldova, precum Giurgiulești, Văleni, Slobozia Mare, Colibași, Bucuria, Pelinei și Ungheni, participă în aceste zile la Festivalul internațional "Valea Prutului – Vatra de folclor".Deschiderea oficiala a festivalului internațional…

16 ansambluri folclorice din județele Brăila și Tulcea din Romania, din orașul ucrainean Reni, precum și din mai multe localități din Republica Moldova, precum Giurgiulești, Văleni, Slobozia Mare, Colibași, Bucuria, Pelinei și Ungheni, participă în aceste zile la Festivalul internațional "Valea Prutului – Vatra de folclor".

Deschiderea oficiala a festivalului internațional de folclor a avut loc joi, 20 august 2015, la Palatul de Cultură din localitatea Slobozia Mare, în prezența viceconsulului General al României la Cahul Cosmin Ungureanu.

Vineri și sâmbătă se desfășoară concursul de interpretare folclorică și cel de coregrafie au loc spectacole folclorice în diferite localități. Duminică, 23 august, în ultima zi a Festivalului, cahulenii sunt  așteptați de la ora 10 în Piața Horelor la Parada Portului Popular.

Festivitatea de premiere și Gala Laureaților Festivalul internațional "Valea Prutului – Vatra de folclor" va avea loc duminică la Palatul Culturii din localitatea Slobozia Mare, arată un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.  

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească "Fortuna" din Văleni, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României – Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Consiliului Raional Cahul – Secția Cultură, și primăriilor Giurgiulești, Slobozia Mare, Văleni și Colibași, și in colaborare cu Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori Constanța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău