Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova

  • 04 Iunie 2018 14:55
Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova", organizat de Radio România în Capitală, s-a deschis oficial cu puțin timp în urmă.

Președintele director-general al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin, a vorbit despre importanța acestui eveniment.

Georgică Severin: /Suntem/ vocea istorei, dar suntem vocea prezentului, iar Festivalul "Grand Prix Nova" este cel mai recent manifest al interesului nostru pentru actualitate, inovație și creativitate în expresia sonoră. Va fi un prilej unic de confruntare și de dialog între profesioniști de radio, de maximă notorietate, și am convingerea că la final vom avea cu toții o imagine puternică și vie nu doar a ceea ce înseamnă astăzi radioul, dar și a ceea ce ar putea deveni pe viitor.

Realizator: Până la sfârșitul săptămânii, aproape 60 de producții de teatru radiofonic din 23 de țări vor fi prezentate publicului, după cum a precizat coordonatorul Departamentului Teatru Național Radiofonic, Attila Vizauer.

Attila Vizauer: 57 de producții din Malaezia, Australia, Georgia, Iran, foarte multe producții din Europa, din Statele Unite și din Canada sunt în competiția acestui an pe trei secțiuni: radio drama, spectacole de până în 60 de minute, short forums și, de anul acesta începând, secțiunea producțiilor 360 de grade, adică producții binaurale, cele care ascultate la căști dau această senzație că sunetul vine absolut din toate părțile.  

Realizator: "Grand Prix Nova" este singurul festival de producție de teatru radiofonic din lume, amintește reporterul RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău