Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” s-a încheiat cu un concert de gală

  • 27 Septembrie 2021 16:42
Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” s-a încheiat cu un concert de gală

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care s-a desfășurat la Chișinău în perioada 5-26 septembrie, s-a încheiat cu un concert de gală, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Ion Grosu, a menționat că  la festival au fost prezenți peste 20 de interpreți ai rolurilor centrale din cele șapte spectacole. Aceștia sunt din Cehia, Georgia, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, SUA și Ucraina.

Potrivit sursei citate, conform măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în sala de 1 100 locuri au participat 250 de spectatori. Festivalul s-a deschis  pe 5 septembrie cu ”Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi, dirijor - Andriy Yurkevych. Rolurile centrale au fost interpretate de Celso Albelo (Alfredo) din Spania, Lucie Kankova (Violeta) din Cehia și Lucian Petrean (Giorgio) din România.

În cadrul concertului de gală de ieri seară au evoluat solștii Taisia Caraman, Mihai Dogotari, Cristina Goncearova, Dumitru Mîțu,  Marta Ofrim (Opera Națională București), Florin Guzgă (Opera Națională Română Iași), Ion Timofti, Anastasia Cușnir, Hanna Litvinova (Teatrul Național Academic de Operă și Balet din Odesa), Ana Cernicova, Iurie Maimescu, Vitalie Maciunschi ș.a. Ei au interpretat fragmente din opere celebre. Dirijor - Veaceslav Cernuho-Volici, prim-dirijor la Teatrul de Operă și Balet din Odesa și Daniel Jinga, dirijor la Opera Națională din București.

Ce-a de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a avut loc în format online, iar deschiderea - în aer liber, la Castelul ”Mimi” și închiderea - în scuarul Operei Naționale.

Ediția din acest an a fost organizată de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și alte instituții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău