Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” începe la Chișinău

  • 26 Februarie 2015 16:22
Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” începe la Chișinău

Ediția a 49-a a Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” începe la Chișinău în acest sfârșit de săptămână.

Organizatorii planifică în cadrul evenimentului spectacole de muzică ușoară, clasică și populară, la care vor participa renumiți artiști basarabeni, precum și invitați din România, Italia, Statele Unite, Australia, China, Estonia sau Rusia.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, este un remake al primei ediții din 1966. La fel cum s-a întâmplat atunci, festivalul va fi deschis la 1 martie cu un spectacol de muzică clasică în interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii, și se va încheia la 10 martie cu un concert de muzică populară, susținut de Orchestra ”Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.

”Vom avea reprezentanți a 11 țări. În total vor fi organizate 48 de spectacole  la Chișinău și alte 26 de spectacole în teritoriu. În premieră, după mai mulți ani, concertul de deschidere va fi unul de muzică clasică, sub bagheta maestrului Mihai Agafiță”, a declarat Monica Babuc.

Formațiile din România, ”3 Sud Est” și ”Holograf ”, vor concerta pe scena Palatului Național pe 2 și respectiv 6 martie. O serie de concerte urmează să aibă loc și la Filarmonica Națională. Directorul Instituției, Svetlana Bivol.

Potrivit directorului Filarmonicii Naționale, Svetlanei Bivol, ”Primul concert  este o gală de muzică italiană. Vor participa soprana tatiana Costiuc, și Michael Kleitman , care va cânta și în concertul de deschidere. Pe 9 martie vine marele Gabriel Croitoru, violonistul care cântă la vioara lui Georghe Enescu. Concertul ”Basarabia Folk” și Concertul Legendele Mărțișorului. ”

La sala cu Orgă, spectacolele vor debuta pe trei martie, iar în deschidere va fi prezentat un concert de muzică organică. Biletele la spectacole variază între 30 și 200 de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău