Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” a fost inaugurat în cadrul unui spectacol muzical online

  • 02 Martie 2021 15:55
Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” a fost inaugurat în cadrul unui spectacol muzical online

Cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” a fost inaugurată ieri seară, fără prezența fizică a spectatorilor, în contextul evoluției situației epidemiologice din țara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul spectacolului inaugural, cu genericul „Mărgăritare”, au evoluat Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „TeleRadio Moldova”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra națională de Cameră a Sălii cu orgă din Chișinău, Capela Corală Academică „Doina”; Formațiile „Brio Sonores”, „Zdob și Zdub”, „Acord” și îndrăgiții artiști Eugen Doga, Nicolae Botgros, Corneliu Botgros, Andrei Jilihovschi, Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii, Cristofor Aldea-Teodorovici etc.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” – 2021 se desfășoară în perioada 1-10 martie și va conține mai multe spectacole muzicale online organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizația Concertistică și de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Sala cu Orgă.

Potrivit sursei citate, spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook a instituțiilor concertistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău