Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, ediția a VIII-a

  • 18 Aprilie 2018 13:16
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, ediția a VIII-a

Institutul Clutural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea a patru școli românești de teatru: Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș; Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest”.

Evenimentul este organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și va avea loc în perioada 30 aprilie – 5 mai 2018.

Ediția a VIII-aFestivalului Internațional al Școlilor de Teatru ClassFest întrunește la Chișinău reprezentanți ai următoarelor școli de teatru: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale” din București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș,Institutul de Stat de Teatru și Cinematografie din Erevan (Armenia),Universitatea de Muzică și Teatru din Graz (Austria), Universitatea de Stat de Cultură și Arte din Azerbaijan,Academia de Arte de Stat din Minsk (Belarus),Academia de Teatru și Film „Athanor” dinPassau (Germania), Academia de Teatru „Sofia Amendolea” din Roma, Italia,Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău (Republica Moldova), Școala Internațională de Film și Televiziune (EICAR) din Paris (Franța), Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru din Łódź (Polonia), Academia Națională de Artă „T.K.Zhurgenov” din Almaty (Kazahstan), Universitatea Națională de Teatru, Film și TV„Karpenko-Kary” din Kiev (Ucraina) șiInstitutul Național de Artă Teatrală din Sankt Petersburg (Rusia).

Spectacolele din cadrul festivalului abordează diverse teme, ce vizează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violența, războiul, teroarea, iubirea etc., tratate în dramaturgia scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki ș.a. Producțiile teatrale vor fi prezentate în următoarele săli: Teatrul Național„Eugene Ionesco”, Teatrul de Revistă „Ginta Latină”, Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A .P. Cehov”, Teatrul Republican „Luceafărul”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Centrul de Educație și Cultură prin Artă șiAcademia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Pe durata festivalului vor fi organizate mai multe ateliere de creație, susținute de actori și regizori celebri:Leonid Nechaev (Rusia), Daniela Lemnaru (România), Florin Vidamski (Germania), Marcin Brzozowski (Polonia).De asemenea, publicul va putea vizionaexpoziții de scenografie și audiarecitaluri muzicale susținute de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Festivalul, organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, este susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Totodată, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău susține participarea reprezentanților școlilor românești de teatru. Fondul Interstatal de Colaborare Umanitară a Statelor CSI sprijină participarea școlilor de teatru din Erevan, Armenia,Azerbaijan, Belarus, Kazahstan șiUcraina. Institutul Polonez din București asigură participarea studenților din Polonia.Centrul Cultural German Akzente din Republica Moldova și Institutul Goethe din România susțin financiar participareaAcademiei de Teatru și Film „Athanor” dinPassau, Germania.Tinerii de la Universitatea de Muzică și Teatru din Graz, Austria sunt sprijiniți de Forumul Cultural Austriac din România.Ambasada Franței în Republica Moldova a contribuit la participarea Școlii Internaționale de Film și Televiziune din Paris, Franța. Institutul Național de Artă Teatrală din Sankt Petersburg participă la festival datorită suportului financiar acordat deCentrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, ediția a VIII-a

Accesul la toate spectacolele este liber.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
2,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,14 m/s
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău