Festivalul de film ”Conograf” își deschide porțile la Chișinău

  • 05 Iulie 2013 18:00
Festivalul de film ”Conograf” își deschide porțile la Chișinău

Singurul festival internațional de film documentar găzduit de Chișinău, „Cronograf”, care a ajuns la cea de-a 10-a ediție, își deschide joi, 10 mai, porțile pentru iubitorii acestui gen.

Timp de șase zile, manifestarea așteaptă publicul cu cele mai bune documentare produse de profesioniști ai filmului din lumea întreagă, grupate pe trei secțiuni, dintre care două internaționale.

Ajuns la o ediție rotundă, festivalul Cronograf se bucură de o bună reputație la nivel internațional, dovadă numărul mare de producții înscrise la ediția din acest an, peste 200. Leontina Vatamanu, directorul festivalului.

Cineaști, regizori și critici notorii din Franța, Germania, Georgia, România și Republica Moldova fac parte din juriul care va decerna distincțiile competiției. Cunoscutul critic de film român Irina Nistor, de origine basarabeană, care face parte din juriu, vine la Chișinău cu numai câteva zile înainte de a participa la celebrul Festival de la Cannes.

Premiile pentru ediția din acest an sunt și ele pe măsura aniversării rotunde a festivalului. Virgil Mărgineanu, organizatorul festivalului.

Ediția din acest an va fi deschisă oficial, în această seară, de la ora 19, la Cinematograful Odeon. Nu vor lipsi nici surprizele pregătite de gazdele festivalului, printre care și o ieșire de o seară din decorul cinematografului, la Muzeul Național de istorie și Arheologie a Moldovei, cu ocazia manifestărilor din Noaptea Muzeelor, dar și o retrospectivă a celor 10 filme care au câștigat edițiile precedente. Până pe 15 mai, data închiderii festivalului, Radio Chișinău, partener oficial al evenimentului, vă va oferi zilnic programul proiecțiilor în cadrul emisiunilor informative. Prețul unui abonament de o zi la Cronograf este de 60 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău