Festivalul „Tandem” debutează la Chișinău

  • 05 Iulie 2013 10:36
Festivalul „Tandem” debutează la Chișinău

Festivalul „Tandem”, care debutează vineri, 25 mai, la Chișinău, reprezintă o punte de legătură culturală între țările Uniunii Europene și cele necomunitare, declară reprezentantul Fundației Culturale Europene.

Finanțat de Comisia Europeană, proiectul de parteneriate culturale între instituții, prezintă, la Chișinău, rezultatele primului an de activitate.

24 de proiecte din diverse domenii culturale, realizate în cooperare de instituții din țări europene și organizații artistice sau creatori din Republica Moldova și Ucraina, își vor prezenta produsele culturale în cadrul Festivalului.

Jotham Sietsma, reprezentantul Fundației Culturale Europene, a vorbit despre subiectul dezbaterilor care vor avea loc în paralel cu prezentarea rodului colaborării de un an dintre Vest și Est.

Festivalul Tandem debutează oficial astăzi, la ora 19, la Muzeul Zemstvei, aici urmând a fi prezentate producțiile realizate în primul an al proeictului și va continua mâine și duminică. Intrarea la manifestare este liberă. În paralel, manageri culturali europeni și din Moldova și Ucraina vor participa la dezbateri privind posibilitățile de colaborare și oportunitățile oferite de tandemurile transfrontaliere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău