Festival Internațional al Tobelor, la Chișinău

  • 23 Mai 2023 18:41
Festival Internațional al Tobelor, la Chișinău

Percuționiști din India, Italia, Olanda, România, Ucraina și R. Moldova vor evolua în cadrul Festivalului Internațional al Tobelor BaTTerra 2023, care se va desfășura la Chișinău în perioada 24-26 mai cu genericul ”Dă în tobe pentru pace!”, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, timp de trei zile, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea ocazia să participe la master-class-uri oferite de muzicieni cunoscuți în toată lumea: Riccardo Merlini, Max Deomin și Claudiu Purcărin. După master-class-uri, vor avea loc programe de concert.  

Riccardo Merlini este toboșar italian, recunoscut pentru titlul „Cea mai rapidă mână de pe planetă”, absolvent de Conservator, elev al lui Mike Mangini (Dream Theatre) din Boston, SUA. Riccardo este muzician și profesor, dar și unul dintre cei mai rapizi percuționiști din lume, care a descoperit și dezvoltat cea mai rapidă tehnică a mâinilor ce atinge 400 BPM. Max Deomin este percuționist, profesor și autor, elev al celui mai bun profesor din SUA, Dom Famularo. Originar din Ucraina, Max Deomin a cântat și înregistrat piese cu mulți artiști de jazz, rock și pop, printre care BC World Project și Sheraton Cadwell Orchestra. În prezent, artistul este stabilit în Olanda. Max Deomin este autorul „The Paradiddle Book” (1 volum) și „Encyclopedia of Rhythm” (6 volume). 

Claudiu Purcărin este tobar, pilonul de bază al formației Nightlosers și a colaborat de-a lungul timpului cu o serie de artiști din România și străinătate. A susținut câteva momente memorabile și la emisiunea iUmor, unde a ajuns în lumina reflectoarelor în 2000, odată cu nașterea trupei Sistem, alături de care a reprezentat România la o mulțime de evenimente de marcă.

Concertele cu jam sessions sunt accesibile nu doar pentru muzicieni profesioniști, dar și pentru publicul larg - oricine e interesat de muzică și, în special, tobe.

Festivalul include trei evenimente: 24 mai - Master-class interactiv pentru toboșari în regim online cu Riccardo Merlini, cu proiectare pe ecran - și pentru toboșari. Începutul - la ora 18.30; 25 mai - Concert și Jam session la final. Începutul – la 19.00; 26 mai - Master-class al lui Max Deomin pentru toboșari. Începutul – la 11.00 și în aceeași zi, la 19.00 - Concert și Jam session la final.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău