Fermierii sunt nemulțumiți de regulamentul cu privire la subvenționare

  • 20 Februarie 2014 15:28
Fermierii sunt nemulțumiți de regulamentul cu privire la subvenționare

Regulamentul privind subvenționarea producătorilor agricoli pentru anul 2014, aprobat săptămâna trecută de cabinetul de miniștri, îi nemulțumește pe micii fermieri din Republica Moldova.

Aceștia susțin că documentul favorizează doar un grup de interese, iar la elaborarea lui nu s-ar fi ținut cont de foarte multe dintre propunerile lor.  

Reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor susțin că regulamentul îngrădește accesul la finanțe al micilor fermieri. Asta pentru că propunerea de a accepta ca solicitanți și asociațiile de mici fermieri nu a fost acceptată. Potrivit Federației Naționale a Fermierilor, micii agricultori, cu o pondere anuală de 70 la sută în Produsul Intern Brut ar trebui să beneficieze de o cotă de la 20-30 la sută, la cel puțin 50 la sută din fondul de subvenții.  

Reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor speră că legiutorii vor ține cont de solicitările lor, și vor modifica regulamentul până la intrarea în  vigoare.

Săptămâna trecută, după aprobarea regulamentului, Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a declarat că anul acesta fondul de subvenționare a fost mărit cu 100 de milioane de lei.

Regulmentul privind subvenționarea fermierilor a fost adoptat de cabinetul de miniștri în ședința guvernului din 12 februarie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău