Fermierii și agenții economici care au terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor beneficia de coridor verde prin posturile vamale interne

  • 23 Septembrie 2021 13:56
Fermierii și agenții economici care au terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor beneficia de coridor verde prin posturile vamale interne

Fermierii și agenții economici care au terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor beneficia de coridor verde prin posturile vamale interne și nu vor mai întâmpina dificultăți la transportarea recoltei, anunță premierul Natalia Gavriliță.

Agricultorii nu vor mai plăti taxa de 3000 de lei pentru certificatele eliberate de Camera de Comerț, care confirmă originea autohtonă a mărfii. Modificarea a fost anunțată astăzi de prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul unei întruniri cu mai mulți fermieri din raionul Dubăsari.
 
Una dintre soluțiile propuse este ca transportarea producției agricole să se facă în baza unui act confirmativ eliberat de către Consiliul raional Dubăsari (Direcția agricultură și cadastru). Totodată, primăriile locale ar urma să elibereze un certificat despre mărimea terenului. În baza acestor două documente fermierii ar putea transporta recolta prin punctele vamale interne.
 
În cadrul ședinței s-a discutat și despre problema taxelor impuse de structurile din stânga Nistrului, dar și despre impedimentele create prin punctele de trecere. Au fost abordate și potențiale modificări la Regulamentul de subvenționare în agricultură. În acest context, premierul a subliniat că mecanismul de acordare a subvențiilor în agricultură este în prezent în proces de ajustare astfel ca să fie asigurată maximă transparență, echitate și eficiență.
 
În total, 5 primării din raionul Dubăsari (Molovata Nouă, Cocieri, Coșnița, Doroțcaia și Pârâta) au terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol. Este vorba despre 9544,62 ha de terenuri, inclusiv, 6499 ha cu destinație agricolă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău