Fermierii avertizează că ar putea organiza, din nou, proteste

  • 09 Aprilie 2021 18:55
Fermierii avertizează că ar putea organiza, din nou, proteste Pages.md

Federația națională a fermierilor din Moldova susțin că vor organiza proteste, dacă nu este oprită persecuția producătorilor agricoli, care au participat la proteste în 2020.

Potrivit INFOTAG, într-o declarație adresată conducerii Parlamentului, Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne, federația notează că situația în domeniu "rămâne a fi dificilă".

"Autoritățile au arătat iresponsabilitate în soluționarea problemelor pentru a depăși criza. În loc să sprijine fermierii în campania de însămânțare de primăvară, Ministerul Afacerilor Interne deschide dosare penale împotriva fermierilor care au protestat în 2020", se arată în document.

Federația consideră că oamenii legii acționează la ordinele oficialilor care "vor să-i intimideze pe fermieri cu dosare penale, să-i oblige să și să suporte corupția".

"Dacă Ministerul Afacerilor Interne nu oprește presiunea și persecuția, ne rezervăm dreptul de a-i îndemna pe fermieri să protesteze. Consecințele pentru aceasta vor reveni autorităților, care ignoră solicitările noastre", a conchis Federația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău