Fermierii amenință cu noi proteste

  • 05 Septembrie 17:20
Fermierii amenință cu noi proteste

Fermierii amenință cu noi proteste. Ei susțin că măsura de sprijin anunțată de Guvern în valoare de 100 milioane de lei, este ineficientă și prea mică. Asociația Forța fermierilor anunță într-un comunicat că agricultorii vor organiza proteste în timpul apropiat. Ei cer declararea stării de urgență în agricultură pentru a opri penalitățile de întârziere la datorii în bănci, transmite Radio Chișinău.

Comisia Situații Excepționale aprobat, ieri, alocarea din Fondul de Intervenție a Guvernului, a circa 100 de milioane de lei pentru acoperirea parțiala a pagubelor suferite din cauza secetei din această vară de către agricultori, în special de cultivatorii de cerealiere.

Ministerul Agriculturii mai transmite într-un comunicat că vicepremierul Vladimir Bolea a avut, săptămâna aceasta, o întâlnire la București cu omologul său, ministrul agriculturii din România, Florin Barbu, pentru a discuta și a prelua modele de măsuri eficiente aplicate în România, în vederea implementării unor soluții similare în Republica Moldova.

Totodată, în ultimele zile, au avut loc discuții cu premierul Dorin Recean privind măsuri complementare celor 100 de milioane de lei, care urmează să fie transferate în conturile agricultorilor în zilele următoare.

Una dintre soluțiile analizate este adoptarea unui model de ordonanță similar celui românesc, privind declararea stării de urgență în agricultură. Detalii suplimentare vor fi comunicate în curând, deoarece orice decizie de acest tip implică colaborarea mai multor instituții, inclusiv Ministerul Justiției, Banca Națională, băncile comerciale și alți creditori, precizează comunicatul Ministerului Agriculturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Mon
18
Tue
21
Wed
17
Thu
19
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău