Fermierii acuză autoritățile că ar dori să DISTRUGĂ sectorul agricol

  • 05 Octombrie 2016 01:55
Fermierii acuză autoritățile că ar dori să DISTRUGĂ sectorul agricol

Mai multe asociații de fermieri din Republica Moldova condamnă decizia Cabinetului de Miniștri de a reduce cu peste 200 de milioane de lei suma subvențiilor în agricultură pentru anul 2016.

Fermierii acuză autoritățile că ar dori să distrugă sectorul agricol moldovenesc și amenință cu proteste non-stop, în cazul în care guvernarea nu-și va anula decizia. Ministerul Agriculturii respinge acuzațiile fermierilor și le califică drept nefondate și cu tentă politică.

Fermierii au acuzat, în cadrul unei conferințe de presă, autoritățile centrale că ar promova o serie de politici care distrug sectorul agricol din Republica Moldova. Drept dovadă aceștia au invocat o decizie, adoptată la finele săptămânii trecute de Cabinetul de Miniștri, prin care Fondul de subvenționare în Agricultură a fost diminuat cu peste 200 de milioane de lei, precondiție pentru semnarea unui Memorandum de finanțare cu FMI. Aceștia au cerut anularea deciziei și au amenințat cu ample acțiuni de protest în cazul în care Guvernul nu le va da curs solicitării.

Solicitat de Radio Chișinău, ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a respins acuzațiile fermierilor, calificându-le drept nefondate. El afirmă că Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a achitat deja peste 350 de milioane de lei, subvenții fermierilor în acest an și restanțele pentru anii precedenți.

Fermierii au anunțat că se vor întruni într-o ședință comună în viitorul apropiat, în cadrul căreia vor decide acțiunile lor ulterioare și localitățile în care își vor organiza protestele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău