Fenomene meteo violente, în Franța

  • 23 Iunie 2021 15:44
Fenomene meteo violente, în Franța

Au căzut ploi abundente, s-a vorbit de cantități căzute într-o oră cât pentru o lună, însoțite de fenomene electrice puternice, vânt cu o forță de ieșită din comun, grindină și chiar tornade.

Episoadele violente din ultimele zile, sosite după o săptămână cu temperaturi neobișnuit de ridicate în aproape toată Franța, care s-au apropiat în sud de 40 de grade Celsius, au avut caracter local, adesea punctual, manifestându-se izolat pe suprafețe foarte mici.

În încercarea de a găsi o explicație fenomenelor din ultimele zile, meteorologii francezi spun că evaporarea apei din mare și ocean este în creștere, acumulând energie în atmosferă și o cantitate mare de vapori. Ei anticipează că astfel de condiții meteo nefavorabile se vor dubla în următorii 20 de ani din cauza încălzirii climei.

În nordul țării, un tânăr de 17 ani surprins de vijelie este în continuare căutat, după ce se crede că ar fi căzut într-un râu.
 
Numeroase pagube materiale, încă neevaluate valoric, au fost reclamate de particulari ale căror case, magazine sau întreprinderi au fost inundate, acoperișurile spulberate de vânt, mașinile luate de ape, alte distrugeri provocate de arborii doborâți de furtună.
 
Meteo France anunță și pentru astăzi ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a teritoriului, unele regiuni fiind plasate azi dimineață sub alertă de cod portocaliu de furtună și inundații.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău