Fenomen rar în Israel: Zăpada a acoperit străzile din Ierusalim și Cisiordania

  • 27 Ianuarie 19:41
Fenomen rar în Israel: Zăpada a acoperit străzile din Ierusalim și Cisiordania

Zăpada a acoperit joi șoselele din Israel și Cisiordania și locurile sfinte din Ierusalim, după o rară furtună în această regiune, ai cărei locuitori nu sunt obișnuiți să asiste la formarea unui strat gros de omăt, informează AFP, potrivit Agerpres.

După ninsorile abundente din Atena și Istanbul, ca urmare a unei furtuni excepționale formate deasupra estului Mării Mediterane, în Ierusalim au căzut primii fulgi de nea miercuri seară, spre bucuria copiilor, care au ieșit să se bată cu bulgări de zăpadă în Orașul Vechi din Ierusalim.


Foto: (c) Ammar Awad / REUTERS


Joi dimineață, zăpada continua să acopere Orașul Sfânt, unde viața se desfășura într-un ritm lent. Numeroase drumuri din nordul și centrul Israelului erau în continuare blocate joi, la fel ca traficul rutier din Ierusalim, a anunțat poliția israeliană. 


Foto: (c) Ronen Zvulun / REUTERS


Plugurile de zăpadă au fost scoase pe străzi pentru îndepărtarea zăpezii, a precizat poliția locală. 


Foto: (c) Ammar Awad / REUTERS


Potrivit serviciului meteorologic, un strat de 20 de centimetri de zăpadă s-a depus la Ierusalim, un mini-eveniment pentru locuitorii săi, neobișnuiți să vadă un strat de zăpadă atât de mare.


Foto: (c) Ronen Zvulun / REUTERS


Deși școlile au fost închise în Ierusalim și în nordul Israelului, temperaturile scăzute nu i-au împiedicat pe israelieni să iasă să admire zăpada care acoperea mașinile, trotuarele și chiar locurile sfinte din Ierusalim.


Foto: (c) Ilan Rosenberg / REUTERS


Din cauza frigului, compania națională de electricitate a anunțat că miercuri seară a fost depășit un record istoric de consum. În această regiune unde ninsorile sunt rare, autoritățile nu sunt pregătite pentru astfel de intemperii, astfel că transportul public este oprit imediat pentru a fi evitate accidentele. 


Foto: (c) Ammar Awad / REUTERS


În pofida temperaturilor foarte scăzute, serviciul meteorologic israelian a anunțat joi că acest episod de ninsoare se va încheia în cursul zilei.


Foto: (c) Ilan Rosenberg / REUTERS


În Cisiordania, acoperită și ea de zăpadă joi, Autoritatea Palestiniană a anunțat închiderea anticipată a școlilor și a unor servicii publice pentru a reduce la minimum traficul rutier și riscul de accidente într-o parte a lumii în care mașinile nu sunt echipate cu anvelope cu crampoane pentru a face față rigorilor iernii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,14
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,36 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău