Femeile din regiunea Cahul, învățate să lucreze în mediul digital, cu susținerea UE

  • 17 August 2021 15:26
Femeile din regiunea Cahul, învățate să lucreze în mediul digital, cu susținerea UE

Fetele și femeile din regiunea de sud a R. Moldova vor beneficia de instruiri tehnice și sesiuni personalizate de ghidare în carieră în domeniul online, datorită programului ICT4Women Cahul lansat și implementat de UE, scrie InfoPrut.ro.

Inițiativa „ICT4Women Cahul” va cuprinde mai multe cursuri specializate, dar și evenimente online pentru ca fetele și femeile să-și poată dezvolta abilitățile necesare pentru a lucra în mediul digital, prin intermediul platformelor internaționale de angajare, destinate liberelor profesioniste.

Astfel, potrivit sursei citate, programul se va desfășura în mai multe etape, din septembrie până în ianuarie, în cadrul căruia femeile vor putea participa la conferințe online unde vor afla despre beneficiile muncii în mediul digital, la cursuri practice în domeniile de creare a platformelor web, gestionarea platformelor de socializare și cunoașterea instrumentelor de promovare online.

Ultimele etape vor cuprinde un atelier de instruire pentru o carieră de freelancer, participantele având ocazia să interacționeze cu specialiștii din domeniul resurselor umane, care le vor oferi detalii despre modul de angajare part-time și full-time, despre regulile de urmat pentru elaborarea unui portofoliu profesional și a unui CV calitativ, și sesiuni de mentorat, unde femeile vor fi ghidate în procesul de elaborare a portofoliilor, de înregistrare pe platforme internaționale care oferă locuri de muncă la distanță și pentru aplicarea la primele proiecte în calitate de freelancer.

Fetele și femeile interesate de programul ICT4Women Cahul se pot înscrie până pe 12 Septembrie 2021, completând formularul de înregistrare: https://forms.gle/mqs9Gx2S9Du5SfSj6

Doritoarele de a fi parte a inițiativei ICT4Women Cahul trebuie să întrunească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Să aibă 18 ani împliniți
  • Să fie stabilite în regiunea Cahul (incl. Cantemir, Leova, Taraclia)
  • Să aibă competențe și abilități de utilizare a calculatorului
  • Să cunoască limba engleză la un nivel intermediar

Echipa proiectului va evalua formularele de înregistrare și respectarea criteriilor de eligibilitate, iar pentru a face parte din program, potențialele participante vor trebuie să mai parcurgă câțiva pași:

  • Să participe la conferința de Ghidare și Instruire în Carieră, desfășurată online
  • Să realizeze sarcinile practice, care vor fi expediate pe mail, cu respectarea termenului limită indicat
  • Să se prezinte la interviu, dacă acest lucru va fi solicitat.

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation Center – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și raioanele învecinate. UE investește în dezvoltarea proiectului 6,8 milioane euro, care sunt oferite prin intermediul Suediei, proiectul fiind implementat de ATIC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău